Bilder er best på papir!

Til tross for min interesse i analog foto må jeg innrømme at mesteparten av bildene jeg tar eksisterer kun i en digital verden.  De lever på harddisken min og blir kun vist på skjerm. Jeg er veldig glad i mulighetene det digitale medfører, men det vil alltid være noe spesielt med bilder på papir. Et fotoprosjekt er liksom ikke skikkelig avsluttet før man har produsert et håndfast bevis på innsatsen. Derfor liker jeg å skrive ut bildene mine og legger mye innsats i å presentere de på best mulig måte.

Jeg har derfor gått til innkjøp av profesjonell A3+ skriver og kan nå lage utskrifter av høy kvalitet.

I eksempelet under har skrevet ut et av bildene fra turen til Lundeura. Jeg har valgt Arches Aquarelle Rag papir fra Canson, ramme med passepartout og refleksfritt glass.

Jeg liker å bruke passepartout på mine bilder. I tillegg til å være en estetisk tiltalende presentasjon skaper det også et mellomrom mellom glasset og papiret, noe som hindrer bildet fra å klistre seg til glasset.

Bildeglasset i billige rammer kan skape uheldige refleksjoner som tar oppmerksomheten fra motivet. Jeg bruker derfor kun glass med antirefleks belegg.

Det koster litt mer å produsere bildene på denne måten, men det har sine fordeler å investere i ordentlig kvalitet. Papiret som blir brukt  har en garantert levetid på 70 år mot falming og misfarging! Kostnaden blir dermed veldig liten når man får et bilde som varer “livet ut”. Dessuten vil selve presentasjonen være betydelig finere og gi bildet et eksklusivt preg.

Besøk gjerne min Bildebutikk for bilder jeg kan levere.