Black is the new silver

Min trofaste Pentax Super Me døde brått under en fototur for et par ukes tid siden. Opptrekkeren satt seg fast i det jeg skulle trekke opp ny rute med film. Hverken forsiktig dunking, lirking eller banning klarte å løse problemet. Da jeg skrudde av objektivet oppdaget jeg at også speilet hadde hengt seg opp.

Kameraet har blitt ubrukelig og jeg måtte finne en løsning på problemet.

Reparasjon ble vurdert først. Selgeren var av den omtenksome sorten, så han hadde limt inn nummeret til serviceverkstedet på innsiden. Men med tanke på at kamera er over 30 år gammelt tok jeg ikke sjansen på å ringe telefonnummeret. Joda, det finnes flere reparatører som sikkert kunne fikse det, men prisen ville nok være høyere enn prisen for et nytt et. Derfor valgte jeg heller å sjekke bruktmarkedet for en ersatter.

ME super var et veldig populært kamera og det finnes derfor mange av de på bruktmarkedet. Men når jeg skulle finne meg et nytt eksemplar søkte jeg spesifikt etter den sjeldne svarte utgaven. Jeg fant tilslutt et bra eksemplar til en overkommelig pris og nå har det nye kameraet endelig kommet frem. Ser frem til mye hyggelig samarbeid i fremtiden 🙂