Hva har DU i fotovesken?

In my bag

Imorgen skal jeg reise på helgetur til Sunnmøre. Så da måtte fotovesken pakkes. Av fotomotiv som jeg blir utsatt for er det spesielt natur- og portrettfoto jeg er interessert i.

I min veske :

Fujifilm x100s
Mamiya m645
Kodak Portra 400 film
Younguo Y-560 blits og fjernkontroll
Fargefilter til blits
Fjernutløser
iPad og kortleser
Ladere til iPad og kamera
Gorillapod
Mikrofiberklut
Notatbok og visittkort
Gossen lysmåler

Alt pakket i en Billingham Hadley Large.

Strategien min er å ha et lite og enkelt oppsett som passer til de fleste situasjoner. Det er ikke meningen at jeg skal bære på alt dette til enhver tid, men det er greit å ha alt på et sted under transport. Når jeg har kommet frem kan jeg pakke om vesken etter behov.

Fuji kameraet tar flotte bilder under alle forhold og er en fryd å bruke. Det er et raskt kamera med vidvinkelobjektiv på 35mm og veldig bra bildekvalitet rett fra kamera. Det kommer nok til å bli brukt til mesteparten av naturbildene og tilfeldige motiv som måtte dukke opp. Sammen med iPad og kortleser gir det en mulighet til lettvint redigering og publisering på farta. Blitsen gir meg større fleksibilitet når jeg skal ta bilder i dårlig lys, så vel innedørs som utendørs. Gorillapod og fjernutløser hjelper godt hvis jeg skal ta bilder med lang lukkertid.

Når jeg har litt mer tid til rådighet tar jeg frem mitt filmkamera – m645. Det er litt mer krevende å bruke, men produserer til gjengjeld flotte bilder med særpreg. Det har et 80mm f2.8 objektiv (50mm i 35 format) som passer veldig bra til portrettfoto. Sammen med Portra 400 film blir det en nydelig kombinasjon.

Nå er det bare fotografen det står på 🙂

Har du noen gang lurt på hva andre fotografer har i vesken sin? Da må du sjekke ut denne nettsiden: http://shotkit.com/