Kveldstur i Gotham City

Siden jeg er over gjennomsnittet glad i biler og foto blir det naturlig å kombinere disse interessene. Jeg prøver stadig å bli flinkere til å ta bilder av biler og da er det bare en ting som hjelper, nemlig å øve. Denne gangen skulle jeg prøve å ta bilder av bil i bevegelse for å formidle en stemning av fart og kjøreglede. alfa_159_2

Bildene er tatt i fart fra en bil som kjører ved siden av. Takk til mine flotte assistenter Nikita og Thor!

Den største utfordringen var å finne en lukkertid som er lang nok til at omgivelsene blir utvasket, men kort nok til at bilen forblir skarp. Etter litt eksperimentering fant jeg ut at rundt 1/15 dels sekund gav meg det uttrykket jeg var ute etter.  Mørke omgivelser og motiv i fart ble også en skikkelig utfordring for autofokusen. Løsningen var å bruke seriefoto og håpe på at hvertfall noe var i fokus.  4 gjennomkjøringer resulterte i 250 bilder som etter en kritisk sorteringsrunde ble redusert til de 2 bildene ovenfor.

Konklusjonen er at dette var gøy og jeg gleder meg til å ta flere biler av bil.

Pentax K-5/ Tamron 17-50 f2.8/ Lightroom 5

For flere bilder av kjøretøy sjekk ut mitt galleri.